FAQ Vensters - Inloggen
Geplaatst door Kennisnet op 11 oktober 2016 10:20:38

B1: Hoe krijg ik toegang tot mijn.vensters.nl?

Om toegang te krijgen tot het beheervenster heeft u een gebruikersaccount nodig voor uw school of meerdere scholen die onder hetzelfde bestuur vallen. Een gebruikersaccount kan aangemaakt worden door de gebruikersbeheerder van uw school of bestuur / bevoegd gezag. Weet u niet wie de gebruikersbeheerder is? Mail dan naar support@kennisnet.nl.

B2: Waar kan ik inloggen?

Om uw SchoolVenster te vullen, kunt u inloggen op http://mijn.vensters.nl (zonder www).
 Uw inlogsessie blijft zes uur actief. Afhankelijk van uw internetbrowser kunt u automatisch uw gebruikersnaam en wachtwoord bewaren.

B3: Ik ben mijn inlognaam/wachtwoord kwijt, wat kan ik doen?

Wanneer u uw inlognaam niet meer weet kunt u die opvragen bij de gebruikersbeheerder op uw school of bestuur / bevoegd gezag. Weet u niet wie de gebruikersbeheerder is? Mail dan naar support@kennisnet.nl.

Uw wachtwoord kunt u zelf opvragen. Doe dit door te gaan naar het inlogscherm van Vensters: mijn.vensters.nl en onderaan te kiezen voor wachtwoord vergeten ‘klik hier’. U voert de inlognaam of het bij ons bekende e-mailadres in. U krijgt vervolgens een e-mail met een link waarmee u een nieuw wachtwoord kunt instellen. In deze e-mail vindt u ook uw inlognaam.

B4: Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Om uw bestaande te wachtwoord te wijzigen neemt u achtereenvolgens de volgende stappen:

• Log in via https://mijn.vensters.nl
  • Op de startpagina kunt u rechts bovenaan klikken op ‘Instellingen en profiel’. Vervolgens scrollt u naar beneden naar ‘Wachtwoord wijzigen’. U vult uw huidige wachtwoord en twee maal uw nieuwe wachtwoord in. Let op: het nieuwe wachtwoord moet minimaal 6 karakters bevatten, waarvan tenminste 1 hoofdletter, minimaal 1 kleine letter en tenminste 1 cijfer.