Wat is het verschil tussen een Entree-account en een schoolaccount?
Geplaatst door Kennisnet op 02 augustus 2016 14:35:54

Een Entree-account kun je zelf eenvoudig aanmaken via de dienst Entree Account van Kennisnet. Een Entree-account is bedoeld voor gebruikers van onderwijsinstellingen zonder aansluiting op de dienst Entree Federatie en die toegang willen krijgen tot educatieve diensten van aanbieders die aangesloten zijn op Entree Federatie. Je hebt alleen een uniek e-mailadres nodig om een Entree-account aan te maken. Omdat een educatieve aanbieder een Entree-accountgebruiker niet kan herleiden tot een gebruiker van een school, heb je vaak ook een toegangscode zoals een digicode of activatiecode nodig om daadwerkelijk toegang te krijgen tot een dienst van een aanbieder, zoals Teleblik.

Een schoolaccount is het account die je hebt ontvangen van je onderwijsinstelling om in te loggen op jouw leeromgeving en/of onderwijsportaal. Als je school is aangesloten op Entree Federatie krijg je hiermee makkelijk , zonder opnieuw in te loggen, toegang op diensten van educatieve aanbieders zoals Teleblik, Wikiwijs, Malmberg, ThiemeMeulenhoff en NoordHoff.

Wanneer gebruik ik een schoolaccount en wanneer een Entree-account?

1. Inloggen met het schoolaccount

Is de school aangesloten bij Entree Federatie? Dan kun je het eigen schoolaccount gebruiken om in te loggen bij alle aangesloten aanbieders. Een schoolaccount is het account dat je gebruikt om in te loggen op de leeromgeving of onderwijsportaal, zoals N@tschool, Magister, Studieweb of Windows.

In deze vertrouwde leeromgeving kunnen links geplaatst worden naar de aangesloten aanbieders. Als je als leerling of als leraar vervolgens op de link klikt, wordt je automatisch ingelogd bij de dienst van de aanbieder.

Je kunt ook direct naar de betreffende aanbieder gaan en daar inloggen. Je krijgt dan het WAYF (where are you from) inlogscherm te zien.

1. Kies voor inloggen met je schoolaccount en selecteer je school. Daarna wordt je omgeleid naar de inlogpagina van de elektronische leeromgeving.
  2. Na het inloggen kom je zonder opnieuw in te moeten loggen bij het leermateriaal van de aanbieder.

2. Inloggen met een Entree-account

Als de school niet is aangesloten bij Entree Federatie, kun je een persoonlijk Entree-account bij de dienst Entree Account van Kennisnet aanmaken. Hiervoor heb je alleen een e-mailadres nodig. Het gebruik van het Entree-account is echter wel beperkt. Niet alle dienstaanbieders stellen hun digitaal leermateriaal voor Entree-accounts beschikbaar. Dit komt omdat aanbieders niet weten of een gebruiker met een Entree-account aangesloten is bij een school, en om welke school het dan wel gaat.