Hoe ziet de authenticatieflow eruit?
Geplaatst door Kennisnet op 02 augustus 2016 15:47:29

De authenticatie bestaat uit twee simpele stappen:

1. SSO notificatie
Wanneer de gebruiker inlogt in het portaal wordt een cookie geplaatst binnen het Entree Federatie-domein. Hieraan kan Entree Federatie later herkennen bij welke onderwijsinstelling de gebruiker geïdentificeerd kan worden. Bij het doen van de SSO notificatie worden nog geen gebruikersgegevens uitgewisseld.

SSO notificatie

2. Authenticatie
Wanneer een gebruiker een dienst benadert die aan Entree Federatie is gekoppeld, zal de dienst de gebruiker naar Entree Federatie sturen ter authenticatie. De gebruiker kiest de naam van zijn school (als stap 1 niet is uitgevoerd) en wordt doorgestuurd naar het schoolportaal. Als de gebruiker met zijn schoolaccount is ingelogd, wordt de gebruiker teruggestuurd (via Entree Federatie) naar de dienst die hij initieel wilde benaderen.

Authenticatie