Vraag & antwoord
Er zijn meer attributen van gebruikers nodig, wat nu?
Geplaatst door Kennisnet op 30 april 2020 14:40:37

Voor scholen

Wanneer een school zich aansluit bij Entree Federatie, worden bepaalde gegevens van gebruikers van de aangesloten school doorgegeven aan de aangesloten aanbieders.

Entree Federatie houdt volledig rekening met de Nederlandse privacy wetgeving. Dit houdt in dat Entree Federatie standaard geen informatie doorgeeft waarmee de gebruiker te herleiden is tot een natuurlijk persoon. 

De volgende gegevens worden doorgegeven:
1. Uniek nummer (uid, een persistente identifier)
2. Naam van instelling
3. BRIN (basisregistratie instellingsnummer)
4. Voornaam
5. Rol (student, employee of staff)

Belangrijk: Entree Federatie slaat geen informatie op. Er vindt alleen een verificatie plaats van de gegevens. Deze verificatie vindt plaats in de database van het aangesloten schoolsysteem (de elo of directory van de school). Meer gegevens dan hierboven genoemd, worden standaard niet doorgegeven binnen de Federatie.

Het kan voorkomen dat een aanbieder van een educatieve dienst meer gebruikersinformatie nodig heeft voor de dienst. In die gevallen kan op verzoek van de individuele school een schriftelijk verzoek worden ingediend bij Kennisnet om die specifieke leverancier via Entree Federatie te voorzien van aanvullende gebruikersinformatie.

Een schriftelijk verzoek om meer informatie door te geven dien je middels het formulier ‘Attribute Release Policy (ARP)’ in.

Voor een aantal educatieve diensten is een vooringevulde ARP beschikbaar. Een school hoeft daarop alleen nog maar zijn schoolinformatie in te vullen.

De volgende diensten vragen om extra attributen. Wil je gebruik maken van deze diensten dan dien je de ARP in te vullen en te versturen.

Voor service providers

Heb je meer attributen van de gebruikers nodig dan de standaard attributen? 

1. ARP formulier

Een onderwijsinstelling kan met een Attribute Release Policy (ARP) formulier toestemming geven om extra attributen door te geven. LET OP! Niet alle attributen (kunnen) worden aangeleverd door de scholen. Op de wiki staan overzichten van Federatieve attributen voor service en identity providers: https://developers.wiki.kennisnet.nl/index.php?title=KNF:Hoofdpagina.


Reacties (0)