Hoe kan ik aansluiten op Entree Federatie?
Geplaatst door Kennisnet op 02 augustus 2016 14:03:45

Voor scholen

De meest gebruikte elektronische leeromgevingen, onderwijsportalen en windows server (ADFS) hebben al een koppeling met Entree Federatie. Nadat je je als school hebt aangemeld via het aanmeldformulier, wordt de koppeling direct gemaakt met het betreffende systeem. Meestal moet er aan de kant van de ELO, portaal of windows server nog iets geconfigureerd worden alvorens de koppeling werkt.

Om aan te sluiten op Entree Federatie is een koppeling noodzakelijk. Dit kan op verschillende manieren:

- Koppeling via een elektronische leeromgeving (elo) of schoolportaal

Je kunt een koppeling met de elektronische leeromgeving of schoolportaal realiseren. In dat geval kunnen gebruikers vanuit hun vertrouwde omgeving direct gebruikmaken van alle aangesloten aanbieders, zonder opnieuw in te loggen!

- Koppeling via een directory server of SAML2

Het is mogelijk iedere LDAP-gebaseerde directory server aan te sluiten. Voor Active Directory kun je gebruik maken van Active Directory Federation Services (ADFS). Daarnaast is het mogelijk om een access manager (zoals bijvoorbeeld Novel, ADFS of Asimba) te koppelen op basis van SAML 2.0. De beschikbare informatie over deze koppelingen staat op de Developers wiki http://developers.wiki.kennisnet.nl/index.php?title=KNF:Hoofdpagina

Meer technische informatie over het koppelen met Entree Federatie vind je op de Developers wiki http://developers.wiki.kennisnet.nl/index.php?title=KNF:Hoofdpagina