Hoe kan ik de koppeling testen?
Geplaatst door Kennisnet op 02 augustus 2016 14:10:06

Voor scholen

Om ontwikkelaars van Service Providers en koppelvlakken/ Identity Providers te helpen de koppeling te testen, biedt Entree Federatie zogenaamde referentiediensten aan.

- Referentie Service Provider

De Referentie Service Provider is een dienst die door Entree Federatie is afgeschermd, op dezelfde manier als alle andere diensten zoals Wikiwijs of Teleblik. Deze kan gebruikt worden om een koppeling met een Identity Provider te testen.

Het benaderen van de Referentie Service Provider heeft tot gevolg dat de gebruiker wordt gevraagd zich te authenticeren met behulp van een Identity Provider (ELO of directory server) of Entree-account. Na succesvolle aanmelding worden de aan de Referentie Service Provider doorgegeven attributen getoond.

Productie: https://referentie.entree.kennisnet.nl/referentiesp/
Staging: https://referentie-s.entree.kennisnet.nl/referentiesp/

Voor service providers

- Referentie ELO

De Referentie ELO simuleert een Identity Provider die een gebruiker federatief kan identificeren op Entree Federatie. Deze kan worden gebruikt om een Service Provider te testen. Bij het inloggen op Entree Federatie is de Referentie ELO te gebruiken door te kiezen voor inloggen via school en daar kies je “Referentie KO”.

Je kan de Referentie ELO ook rechtstreeks benaderen (alvorens naar de dienst te gaan). Op deze manier kan het IdP-first scenario worden getest.

Productie: https://referentie.entree.kennisnet.nl/ReferentieELO/app
Staging: https://referentie-s.entree.kennisnet.nl/ReferentieELO/app

Op de Developers Wiki vind je meer informatie over hoe je koppelingen kunt testen. http://developers.wiki.kennisnet.nl/index.php?title=KNF:Referentiediensten