Vraag & antwoord
Wat moet ik doen als mijn leverancier niet is aangesloten bij het privacyconvenant?
Geplaatst door Kennisnet op 07 mei 2019 21:02:41
Informatie over dit onderwerp vindt u op de Aanpak IBP https://aanpakibp.kennisnet.nl/verwerkersovereenkomsten/

Een leverancier (die digitale onderwijsmiddelen aanbiedt) is niet verplicht om zicht aan te sluiten bij het privacyconvenant. Het is wel wenselijk.

Het schoolbestuur (bevoegd gezag) blijft verplicht om te zorgen voor de juiste afspraken over privacybescherming met de leverancier in een verwerkersovereenkomst.

In ieder geval kan de model verwerkersovereenkomst van het privacyconvenant gebruikt worden. Meerdere juristen van scholen, leveranciers en de sectorraden hebben hiernaar gekeken. Gebruik maken van dit model maakt het afsluiten van een verwerkersovereenkomst voor beide partijen gemakkelijker.

Een leverancier die nog niet is aangesloten is bij het privacyconvenant, kan meer informatie vinden op https://www.privacyconvenant.nl. Daar staat ook hoe de leverancier zich kan aansluiten.

Dit antwoord is een korte samenvatting. Hoewel aan de totstandkoming hiervan de uiterste zorg is besteed, aanvaarden de auteur(s), redacteur(s), PO-Raad, VO-raad en Kennisnet geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onvolkomenheden of schade als gevolg van het gebruik van dit antwoord. Raadpleeg altijd de Aanpak IBP en neem eventueel contact op met de Helpdesk IBP. Bij twijfel of juridische geschillen wordt geadviseerd om een deskundige in te huren zoals een advocaat, ict-consultant of een in privacy gespecialiseerd jurist.