Vraag & antwoord
Moet ik alleen voor leerlingen verwerkersovereenkomsten afsluiten of ook voor medewerkers?
Geplaatst door Kennisnet op 07 mei 2019 20:49:52
Informatie over dit onderwerp vindt u op de Aanpak IBP https://aanpakibp.kennisnet.nl/verwerkersovereenkomsten/

Met alle leveranciers waarmee je persoonsgegevens uitwisselt moet je een verwerkersovereenkomst afsluiten. Dit geldt dus voor zowel persoonsgegevens van leerlingen als van medewerkers.

Het schoolbestuur mag in beide gevallen de model verwerkersovereenkomst gebruiken. Dan kan bijvoorbeeld het geval zijn bij personeelsadministratiesystemen en salarissoftware. De tekst van de model verwerkersovereenkomst moet dan wel worden aangepast omdat deze gericht is op leveranciers in het onderwijs.

Dit antwoord is een korte samenvatting. Hoewel aan de totstandkoming hiervan de uiterste zorg is besteed, aanvaarden de auteur(s), redacteur(s), PO-Raad, VO-raad en Kennisnet geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onvolkomenheden of schade als gevolg van het gebruik van dit antwoord. Raadpleeg altijd de Aanpak IBP en neem eventueel contact op met de Helpdesk IBP. Bij twijfel of juridische geschillen wordt geadviseerd om een deskundige in te huren zoals een advocaat, ict-consultant of een in privacy gespecialiseerd jurist.