Vraag & antwoord
Mag ik ouders verbieden foto's te maken in de school?
Geplaatst door Kennisnet op 07 mei 2019 17:27:53
Informatie over dit onderwerp vindt u op de Aanpak IBP https://aanpakibp.kennisnet.nl/fotos-en-videos-van-leerlingen/


Het maken van foto’s en video’s door ouders op school kun je moeilijk verbieden.

Je bent als schoolbestuur niet verantwoordelijk voor de foto’s die ouders maken op school. Een ouder die op een schoolfeest een foto maakt en zelf op Facebook zet, is niet de verantwoordelijkheid van de school.

Je kan er wel afspraken over maken, want een school is niet zomaar een openbare plaats waar iedereen toegang toe krijgt. Je kunt hiervoor huisregels maken, of (aan het begin van ieder schooljaar) ouders vragen terughoudend te zijn met het maken van foto’s omdat niet alle ouders willen dat hun kinderen worden gefotografeerd.

Meer informatie vind je in dit artikel:
https://www.kennisnet.nl/artikel/fotos-van-leerlingen-gebruiken-zo-mag-het-wel/

Dit antwoord is een korte samenvatting. Hoewel aan de totstandkoming hiervan de uiterste zorg is besteed, aanvaarden de auteur(s), redacteur(s), PO-Raad, VO-raad en Kennisnet geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onvolkomenheden of schade als gevolg van het gebruik van dit antwoord. Raadpleeg altijd de Aanpak IBP en neem eventueel contact op met de Helpdesk IBP. Bij twijfel of juridische geschillen wordt geadviseerd om een deskundige in te huren zoals een advocaat, ict-consultant of een in privacy gespecialiseerd jurist.