Vraag & antwoord
Mag de pers zomaar foto's maken in de school?
Geplaatst door Kennisnet op 07 mei 2019 17:22:01
Informatie over dit onderwerp vindt u op de Aanpak IBP https://aanpakibp.kennisnet.nl/fotos-en-videos-van-leerlingen/

Een fotograaf van de krant mag foto's maken (we spreken hier dan van een gerechtvaardigd belang, namelijk de journalistiek).

Wij adviseren om duidelijke afspraken te maken met de krant/fotograaf: de foto's worden enkel gebruikt voor dát artikel en worden niet opgeslagen in een beeldbank, in een eigen online portfolio, of worden doorverkocht aan andere partijen. Zie voor meer informatie:
https://www.nvj.nl/privacy/avg/avg-en-fotografie

Bedenk dat de pers niet in opdracht van de school werkt en de school niet verantwoordelijk is voor de foto’s die een journalist of persfotograaf maakt.

Voor meer informatie over foto’s, kan je dit artikel lezen
https://www.kennisnet.nl/artikel/fotos-van-leerlingen-gebruiken-zo-mag-het-wel/

Dit antwoord is een korte samenvatting. Hoewel aan de totstandkoming hiervan de uiterste zorg is besteed, aanvaarden de auteur(s), redacteur(s), PO-Raad, VO-raad en Kennisnet geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onvolkomenheden of schade als gevolg van het gebruik van dit antwoord. Raadpleeg altijd de Aanpak IBP en neem eventueel contact op met de Helpdesk IBP. Bij twijfel of juridische geschillen wordt geadviseerd om een deskundige in te huren zoals een advocaat, ict-consultant of een in privacy gespecialiseerd jurist.