Vraag & antwoord
Mag ik binnen de school Google Drive gebruiken?
Geplaatst door Kennisnet op 13 mei 2019 11:56:43
Informatie over dit onderwerp vindt u op de Aanpak IBP https://aanpakibp.kennisnet.nl/verwerkersovereenkomsten/

Maak geen gebruik van de Google accounts van de medewerkers of leerlingen zelf, maar regel een omgeving voor je school waarbij de als school accounts uitgeeft en beheert. 

Als organisatie wil je zeker zijn dat je gegevens veilig zijn. Dat betekent dat alle medewerkers alleen gegevens opslaan op plekken waarvan je zeker weet dat het veilig is.

Om Google Drive als school te gebruiken, moeten en met Google dus afspraken zijn gemaakt over privacy en beveiliging. In het dashboard van Google ga je akkoord met de voorwaarden (G Suite for Education) en daarin ga je akkoord met de Europese privacyregels, en je kiest om ook de modelcontractclauses van toepassing te verklaren (die zorgen dat de data de Europese grenzen over mag).

Dit antwoord is een korte samenvatting. Hoewel aan de totstandkoming hiervan de uiterste zorg is besteed, aanvaarden de auteur(s), redacteur(s), PO-Raad, VO-raad en Kennisnet geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onvolkomenheden of schade als gevolg van het gebruik van dit antwoord. Raadpleeg altijd de Aanpak IBP en neem eventueel contact op met de Helpdesk IBP. Bij twijfel of juridische geschillen wordt geadviseerd om een deskundige in te huren zoals een advocaat, ict-consultant of een in privacy gespecialiseerd jurist.