Vraag & antwoord
Moet ik in Parnassys groepsauthenticatie voor medewerkers aanzetten?
Geplaatst door Kennisnet op 07 mei 2019 17:53:15
Informatie over dit onderwerp vindt u op de Aanpak IBP https://aanpakibp.kennisnet.nl/achtergrond-en-vuistregels/

De optie om groepsauthenticatie aan te zetten in Parnassys is niet verplicht. Maar je moet wel uitleggen waarom alle docenten bij gegevens van alle leerlingen mogen. Uitgangspunt van de wet is dat een medewerker alleen die informatie ziet die je dagelijks/wekelijks voor je werk nodig hebt.

Het is dus wel verplicht om hierover na te denken. Het uitgangspunt is dat medewerkers enkel toegang krijgen tot de voor hun benodigde informatie, tenzij anders besloten. Indien je namelijk besluit de vaste medewerkers toegang te geven tot alle gegevens, dan moet de je kunnen onderbouwen waarom dit in jouw situatie noodzakelijk is.

Dit antwoord is een korte samenvatting. Hoewel aan de totstandkoming hiervan de uiterste zorg is besteed, aanvaarden de auteur(s), redacteur(s), PO-Raad, VO-raad en Kennisnet geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onvolkomenheden of schade als gevolg van het gebruik van dit antwoord. Raadpleeg altijd de Aanpak IBP en neem eventueel contact op met de Helpdesk IBP. Bij twijfel of juridische geschillen wordt geadviseerd om een deskundige in te huren zoals een advocaat, ict-consultant of een in privacy gespecialiseerd jurist.