Vraag & antwoord
Is het aan te raden om een cyberverzekering af te sluiten?
Geplaatst door Kennisnet op 07 mei 2019 21:08:19
Informatie over IBP vindt u op de Aanpak IBP https://aanpakibp.kennisnet.nl/

Het afsluiten van een cyberverzekering is niet verplicht. Met een cyberverzekering ben je verzekerd voor schade en herstelwerkzaamheden voortkomend uit cybercrime. Als Kennisnet hebben wij geen uitgesproken mening over het wel of niet afsluiten van een cyberverzekering; het is maar net waar jullie je als school comfortabel bij voelen.

Ervaring leert wel dat dit soort polissen veel voorwaarden kennen voor ze tot uitkering komen. Indien jullie er dus voor kiezen een cyberverzekering af te sluiten, houd dan wel rekening met de kleine lettertjes.

Dit antwoord is een korte samenvatting. Hoewel aan de totstandkoming hiervan de uiterste zorg is besteed, aanvaarden de auteur(s), redacteur(s), PO-Raad, VO-raad en Kennisnet geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onvolkomenheden of schade als gevolg van het gebruik van dit antwoord. Raadpleeg altijd de Aanpak IBP en neem eventueel contact op met de Helpdesk IBP. Bij twijfel of juridische geschillen wordt geadviseerd om een deskundige in te huren zoals een advocaat, ict-consultant of een in privacy gespecialiseerd jurist.