Apple heeft in iOS 10, 11 en 12 de beveiligingsinstellingen aangescherpt. Met de standaardinstellingen worden cookies niet altijd geaccepteerd. Dit heeft als gevolg dat het Single Sign On cookie van Entree Federatie niet altijd geplaatst wordt. Indien dit cookie niet geplaatst is, kan niet automatisch bepaald worden bij welke school je hoort en krijg je het Entree Federatie inlogscherm.

iOS 12
Apple heeft onlangs de nieuwe iOS 12 software beschikbaar gesteld voor iPad gebruikers en op maandag 24 september komt MacOS Mojave voor de Macbook en iMac gebruikers uit. Installeer je de nieuwe iOS 12 software, dan worden de instellingen hersteld naar fabriekswaarden. Hieronder vallen ook de cookie-instellingen. De Mojave release zal de Safari-instellingen strenger laten zijn. De impact van deze release is nog niet geheel duidelijk. Doordat Apple de cookie instellingen terugzet naar ‘niet volgen’ wordt de Single Sign On naar diverse methoden verbroken. Als gebruiker kom je dan uit op de zogenoemde ‘Where Are You From’-pagina.

Zet de volgende standaardinstellingen uit om het probleem op te lossen:
- Voorkom volgen
- Blokkeer alle cookies
- Vraag websites niet te volgen

iOS 11
Zet de volgende standaardinstellingen uit om het probleem op te lossen:
- Voorkom volgen
- Blokkeer alle cookies
- Vraag websites niet te volgen

iOS 10
Door de standaardinstellingen te wijzigen in "Sta altijd toe", is het probleem opgelost.

Scholen kunnen er ook voor kiezen om de wijze waarop het cookie geplaatst wordt te wijzigen. http://developers.wiki.kennisnet.nl/index.php?title=KNF:SSOnotification

Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met Support.