Wanneer een gebruiker een dienst benadert die aan Entree Federatie is gekoppeld, zal de dienst de gebruiker naar Entree Federatie sturen ter authenticatie.


 

Authenticatie is het proces waarbij wordt gecontroleerd of een gebruiker daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn. Bij de authenticatie wordt gecontroleerd of een opgegeven bewijs van identiteit overeenkomt met echtheidskenmerken, bijvoorbeeld een in het systeem geregistreerd bewijs.

De gebruiker kiest de naam van zijn school (als stap 1 niet is uitgevoerd) en wordt doorgestuurd naar het schoolportaal. Als de gebruiker met zijn schoolaccount is ingelogd, wordt hij of zij teruggestuurd (via Entree Federatie) naar de dienst die hij initieel wilde benaderen.

Authenticatie is de tweede stap in het toegangscontroleproces. De eerste stap in dit proces is identificatie. De derde en laatste stap is autorisatie.

Na authenticatie van de gebruiker krijg je van Entree Federatie een aantal kenmerken (attributen) mee van de ingelogde gebruiker. Deze kenmerken worden opgehaald bij de school. Op basis van de kenmerken bepaal je zelf de autorisatie van deze gebruiker en kun je je dienst personaliseren als je dat wenst.

There is no content with the specified labels