De SSOquery heeft als voornaamste functie het verklikken van de inlogstatus. Een veelgebruikte naam is dan ook wel de inlogstatusverklikker.


 

Deze functie biedt de mogelijkheid om te controleren of een gebruiker direct ingelogd kan worden zonder het inlogscherm te tonen. Ook toegang geven tot, of het zichtbaar maken van bepaalde content behoort tot een van de gebruikte usecases.

Met deze functie kan de gebruikerservaring verbeterd worden door bijvoorbeeld:

  • Een 'Inlogknop' niet te tonen en direct de authenticatie te starten met een ingelogde gebruiker als gevolg
  • Zichtbaar maken dat de gebruiker nog niet ingelogd is, maar dit wel moet doen om bepaalde content te zien

Let op:
Om misbruik van deze functionaliteit te voorkomen dient het domein opgenomen te worden in de whitelist van Entree Federatie. Neem daarom contact op met Kennisnet als je gebruik wilt maken van SSO query.

Werking

Zodra de vraag aan de Entree Federatie gesteld wordt, kunnen er drie antwoorden worden geven op de SSOQuery:

falseDe gebruiker heeft geen SSO sessie en is voor zover bekend bij de Entree Federatie nergens ingelogd. Het is dus onbekend of de gebruiker wel of niet kan inloggen via Entree Federatie.trueDe gebruiker heeft een SSO sessie en kan hoogstwaarschijnlijk inloggen zonder gebruikersinteractieremoteDe gebruiker heeft geen SSO sessie, maar er is wel een SSO notificatie cookie gevonden. De gebruiker is al ingelogd in zijn eigen systeem(ELO) en kan hoogstwaarschijnlijk inloggen zonder gebruikersinteractie


Bekijk voor meer informatie over implementatie de Developers Wiki van Kennisnet: https://developers.wiki.kennisnet.nl/index.php?title=KNF:Single_Sign_On_query

There is no content with the specified labels