You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 49 Next »

Overeenkomsten

Neem contact op met Kennisnet support om te informeren of uw bestuur de juiste overeenkomsten heeft ondertekend.

Indien alleen de naam van het bestuur verandert hoeft er géén nieuwe overeenkomst getekend te worden.

OSR gebruiken

Neem contact op met Kennisnet support om te informeren of uw bestuur al is aangemeld voor het OSR. Een aanmelding betekent dat het bestuur een overeenkomst heeft getekend met Kennisnet.

Nee, het gebruik van het OSR is kosteloos en wordt bekostigd door het ministerie van OCW.

Inloggen

Om in te loggen in het OSR, doorloopt u onderstaande stappen:

Vul de gegevens van uw Mijn DUO in, zodat u kunt inloggen. U heeft hiervoor de rol ‘OSR-toegang’ nodig, die wordt toegekend aan de beheerder Mijn DUO. Heeft u de rol nog niet? Neem contact op met de beheerder van Mijn DUO.

*Contactgegevens DUO helpdesk

E-mail

Telefoon

securityservicedesk@duo.nl

050 599 84 40 van 9.00 tot 13.00 uur

De Mijn DUO beheerder dient de rol ‘OSR-toegang’ toe te kennen aan de gewenste OSR gebruiker(s). Neem contact op met de Mijn DUO beheerder. Weet u niet wie dit is, neem contact op met de helpdesk van DUO*.

*Contactgegevens DUO helpdesk

E-mail

Telefoon

securityservicedesk@duo.nl

050 599 84 40 van 9.00 tot 13.00 uur

Het inloggen in het OSR verloopt via Mijn DUO. Om die reden kunt u contact opnemen met de helpdesk van DUO* om te vragen hoe u deze wijziging kunt doorvoeren.

*Contactgegevens DUO helpdesk

E-mail

Telefoon

securityservicedesk@duo.nl

050 599 84 40 van 9.00 tot 13.00 uur

Er zijn verschillende oorzaken waarom het inloggen niet lukt. Als eerste kunt u een andere internetbrowser proberen om in te loggen. Blijft de foutmelding behouden? Neem contact op met de helpdesk van DUO*.

*Contactgegevens DUO helpdesk

E-mail

Telefoon

securityservicedesk@duo.nl

050 599 84 40 van 9.00 tot 13.00 uur

Mandaten beheren

• Log in op OSR en ga naar 'Mandaten beheren'. Klik op de school waarvoor u het mandaat wilt toevoegen.

• Via ‘+mandaat toevoegen’ kunt u een nieuw mandaat voor de school toevoegen.

• Selecteer de dienst <DIENST> en selecteer het leerlingenadministratiesysteem (LAS) dat de school gebruikt.

• De startdatum wordt automatisch ingevuld met de datum van vandaag. De einddatum is optioneel en kunt u invullen indien bekend.

Klik op ‘Opslaan’. Het mandaat is opgeslagen en zichtbaar in uw overzicht.

Bent u beheerder voor meerdere BRIN’s? U kunt mandaten makkelijk kopiëren naar andere scholen. Zie 'Hoe kan ik een mandaat kopiëren' voor meer informatie.

Nadat u een mandaat hebt aangemaakt, kunt u het mandaat kopiëren naar de scholen waar u ook beheerder voor bent.

• Na opslaan van een eerste mandaat, klikt u op het ‘kopieer’ icoontje.

• Selecteer de scholen waar u het mandaat naar wilt kopiëren. Deze scholen dienen hetzelfde administratiesysteem te gebruiken voor de dienst.

• Klik op ‘Volgende’.

• Er verschijnt een bevestiging. Controleer de gegevens en klik op ‘Bevestigen’.

• De actie is bevestigd. Rechtsboven verschijnt een melding dat het mandaat is gekopieerd.

Let op! U kunt een mandaat niet voor alle scholen in één keer bewerken. Om een mandaat te bewerken gaat u naar de individuele school waarvoor u de bewerking wilt uitvoeren.

De startdatum wordt automatisch ingevuld met de datum van vandaag. Indien u het opgegeven administratiesysteem pas in de toekomst in gebruik gaat nemen vult u die datum in de toekomst in.

De einddatum is optioneel en hoeft u dus niet in te vullen indien deze niet bekend is. Indien u weet dat u op datum X in de toekomst het gekozen administratiesysteem niet meer gebruikt kunt u de betreffende einddatum invullen.

Dit klopt. Het mandaat wordt afgegeven op basis van het 4-cijferige BRIN van de school. Als de andere vestigingen hetzelfde LAS gebruiken, dan is één mandaat voldoende. Gebruikt de andere vestiging een ander LAS, voegt u voor dat LAS nog een mandaat toe.

Voor de diensten BRON po, Verzuim en RIO geldt dat deze door DUO verwerkt moeten worden. Hier kan mogelijk wat tijd overheen gaan.

Indien u het mandaat al enige tijd heeft afgegeven, maar nog geen gegevens kan uitwisselen kunt u contact opnemen met DUO via securityservicedesk@duo.nl.

Voor de dienst VVA geldt dat u mogelijk nog een stap in uw LAS moet zetten voordat u gegevens kunt uitwisselen. Neem hiervoor contact op met het betreffende LAS.

Een overzicht van de diensten waarvoor u in het OSR mandaat kan afgeven vindt u op de dienstenpagina van Kennisnet: https://www.kennisnet.nl/onderwijs-serviceregister/aangesloten-diensten/

Voorbeeld: uw school heeft 4 vestigingen - die ieder een eigen omgeving in het LAS hebben - dan geeft de school op BRIN 4 niveau één mandaat af voor het LAS. Door een routeringskenmerk toe te kennen kunnen de berichten op de juiste vestiging (eigen administratie) worden afgeleverd.

Nog geen antwoord op uw vraag?

Is uw vraag nog niet voldoende beantwoord? Mail de vraag naar support@kennisnet.nl of bel 0800 - 321 22 33 (ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur).