Indien je overstapt naar een andere ELO krijgen alle gebruikers een nieuwe identiteit voor Entree Federatie. Dit betekent dat als gebruikers leermateriaal van de aangesloten aanbieders willen raadplegen met een andere identiteit zij niet meer bij hun leermateriaal kunnen komen.

Dit kan dus een grote impact op de school hebben. Het is dus van belang eerst te inventariseren wat de consequenties zijn en waar nodig te schakelen met de aanbieders om dit bijvoorbeeld om te zetten.