Wikiwijs is opgebouwd uit twee hoofdactiviteiten:

• Lesmateriaal zoeken
    Hier vind je een overzicht van alle beschikbare lesmaterialen voor po, vo en mbo. De meeste digitale lesmaterialen zijn gratis en bovendien vrij in het onderwijs te gebruiken. Daarnaast kun je ook zoeken naar niet-digitaal materiaal of materiaal met kosten.

• Lesmateriaal maken
    Bij Wikiwijs Maken kun je direct aan de slag om zelfstandig of samen met collega’s lesmateriaal te maken. Ook kun je gemaakte lesmaterialen delen met anderen. Let op: voor deze activiteiten is het nodig om in te loggen met een Entree-account.