You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 4 Next »


Algemeen


  • Inloggen bij de Dienst Verwerkersovereenkomsten verloopt via eHerkenning. Klik hier voor meer informatie. 


  • Voor de meeste schoolbesturen/leveranciers in het buitenland zal dit niet mogelijk zijn. Omdat het inloggen bij de Dienst Verwerkersovereenkomsten via eHerkenning verloopt, moet het schoolbestuur/leverancier een KVK registratie hebben (in Nederland). De meeste buitenlandse schoolbesturen/leverancier zullen dit niet hebben waardoor ze geen eHerkenning aan kunnen vragen en dus niet kunnen inloggen bij de Dienst Verwerkersovereenkomsten. Wanneer een buitenlands schoolbestuur/leverancier wel een Nederlandse KVK registratie heeft en eHerkenning kan aanvragen, kunnen ze wel gebruik maken van de Dienst Verwerkersovereenkomsten. Daarnaast geldt voor een schoolbestuur dat ze ook in RIO bekend moeten zijn.


  • Nee, het gebruik van de Dienst Verwerkersovereenkomsten is kosteloos en wordt bekostigd door het ministerie van OCW.

FAQ's voor leveranciers



  • In eerste instantie kunnen alleen deelnemers van het Privacyconvenant onderwijs aansluiten bij de Dienst Verwerkersovereenkomsten. Op een later moment zal de Dienst Verwerkersovereenkomsten ook beschikbaar worden voor medestanders van het Privacyconvenant onderwijs en overige leveranciers. Dit is een afspraak die vanuit Edu-K is gemaakt.
  • U kunt u als leverancier via dit formulier aanmelden voor de Dienst Verwerkersovereenkomsten. Klik hier voor meer informatie over het aanmeldproces.
  • Nee, de leverancier ondertekent de overeenkomst niet in de Dienst Verwerkersovereenkomsten. De overeenkomst dient bij opvoering in de dienst reeds eenzijdig ingevuld en ondertekend te zijn.
  • Ja, mits u een eHerkenningsmiddel heeft voor de verschillende organisaties. Bij het inloggen met eHerkenning kiest u voor welke organisatie u (eerst) aan de slag wilt. Om te wisselen van organisatie logt u uit en logt u opnieuw in, maar dan met het eHerkenningsmiddel van een andere organisatie.
  • Nee, zodra een overeenkomst is aangeboden aan een schoolbestuur is de overeenkomst bevroren. Versiebeheer wordt in een latere uitrol opgepakt. Indien er een gewijzigde overeenkomst verstuurd moet worden, zal er een nieuwe overeenkomst aangemaakt worden en dient u in de naam van de overeenkomst de versie duidelijk te maken.
  • Om de kans op fouten te verkleinen, is ervoor gekozen om maar één bestand per bijlagetype toe te kunnen voegen. Indien er bijvoorbeeld bij één overeenkomst meerdere beveiligingsbijlagen horen, dan kunt u de verschillende bijlagen samenvoegen tot één pdf-bestand. Dit samengevoegde bestand voert u op in de Dienst Verwerkersovereenkomsten als beveiligingsbijlage.
  • De klankbordgroep van de Dienst Verwerkersovereenkomsten heeft besloten om deze bijlage te laten vervallen binnen de dienst, omdat een door het schoolbestuur getekende verwerkersovereenkomst altijd geldt voor alle scholen onder het schoolbestuur. Daarnaast is deze bijlage slechts een momentopname waardoor de meerwaarde van de bijlage vrij laag is.?In RIO is altijd de actuele situatie van het bestuur te achterhalen.
  • Nee, u kunt maar één overeenkomst per keer versturen naar een schoolbestuur. Wanneer u meerdere overeenkomsten naar hetzelfde schoolbestuur wilt sturen, zal u het proces voor versturen meerdere keren moeten doorlopen. U kunt wel dezelfde overeenkomst naar verschillende schoolbesturen tegelijk te sturen. Hiervoor hebben we een bulkverzending functionaliteit.

FAQ’s voor schoolbesturen



  • De Dienst Verwerkersovereenkomsten is voor schoolbesturen voor in het primair en voortgezet onderwijs.
  • Ja. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Wel moet het schoolbestuur bekend zijn in RIO en beschikken over een KVK-registratie.


  • Nee, dit is (nog) niet mogelijk. We zijn voor de eerste uitrol van de Dienst Verwerkersovereenkomsten uitgegaan van de meest voorkomende situatie; leveranciers bieden de overeenkomst aan bij schoolbesturen. We zullen uitzoeken of deze functie in te toekomst gebouwd kan worden. Wel zullen we in een latere release een functie uitrollen waarmee een schoolbestuur in de dienst een overeenkomst kan aanvragen bij een leverancier.
  • Ja, mits u een eHerkenningsmiddel hebt voor de verschillende schoolbesturen. Bij het inloggen met eHerkenning kiest u voor welk schoolbestuur u (eerst) aan de slag wilt. Om te wisselen van schoolbestuur logt u uit en logt u opnieuw in, maar dan met het eHerkenningsmiddel van een ander schoolbestuur.
  • Het gaat hier dus niet om een fusie van de besturen, maar een school die van schoolbestuur A naar schoolbestuur B verhuist. 
  • U zult zelf als school moeten controleren welke systemen jullie gebruiken. Vervolgens zal er gecontroleerd moeten worden of het nieuwe schoolbestuur een verwerkersovereenkomst heeft met de leverancier van deze systemen. Zo niet, dan zult u met de leverancier moeten regelen dat deze de overeenkomst aanbiedt aan het nieuwe schoolbestuur. Hier wordt vanuit de Dienst Verwerkersovereenkomsten niets voor gefaciliteerd. In de dienst wordt namelijk niet opgeslagen welke scholen een bepaalde dienst gebruiken.
  • Nee, in de Dienst Verwerkersovereenkomsten kunt u makkelijk een verwerkersovereenkomst met uw leverancier afsluiten, maar u kunt niet in de dienst uw informatie rond de persoonsgegevens die uw school verwerkt registeren. U kunt wel de in de Dienst Verwerkersovereenkomst ondertekende verwerkersovereenkomst opnemen in uw verwerkersregister.

  • No labels